Cum sa mananci ciocolata

by

Despre ciocolata se spun si se scriu nenumarate: despre efectele benefice pentru piele, pentru inima, despre modul in care se obtine crema, despre arome, sortimente …etc, dar despre mancatul ciocolatei? Ei bine, nu se mai scriu chiar nenumarate.

Adevarul e ca mancatul ciocolatei armonizeaza arta cu pasiunea. Nu e de ajuns sa rupi o bucata, suficient de mare ca sa-ti domoleasca pofta, dar in acelasi timp suficient de mica incat sa-ti incapa in gura, sa te apuci sa mesteci cu rapiditate si sa inghiti… nu nu nu! Cel mai important lucru e sa-i simti gustul, sa o savurezi; si ca sa poti aprecia ciocolata in toata splendoarea ei, trebuie sa incerci cat mai multe sortimente, cat mai multe forme ale ei.

Daca nu ai rasfoit cel putin o carte/o revista/o brosura despre ciocolata, sincer nu stiu ce mai astepti, pentru ca cele scrise de mine aici, formeaza doar o mica particica a istoriei ciocolatei, si o si mai mica bucatica a intregului ei univers. De ce te indemn sa rasfoiesti cateva pagini? Simplu! Indiferent ce s-ar spune, niciodata nu poti invata prea multe despre ciocolata.

Incearca cat mai multe sortimente de ciocolata cu lapte. Intodeauna sa cauti calitatea gustului si nu cantitatea oferita….probabil ca stii mai bine decat mine ca intotdeauna lucrurile cu adevarat bune vor veni in pachete mici.

Daca esti satul de ciocolata cu lapte, treci la cea neagra! Aici trebuie sa stii ca gradul de intensitate, dat de gustul amarui, e cuprins undeva intre 45% si 100%. Asa ca te sfatuiesc sa incepi cu cea cu 45%-50% cacaua. De ce asa? Pentru ca majoritatea oamenilor care resping ciocolata neagra, pe motiv ca e amara, au gustat pentru prima data o bucata de ciocolata neagra cu un continut de cacaua intre 88%-100%.
Promit sa revin cu un post dedicat in intregime ciocolatei negre.

Si ca sa inchei, mai am un singur indemn: Savureaza ciocolata! Chiar nu conteaza in ce forma o consumi, fie ca o bei, fie ca o mesteci, fie ca lasi bucatelele sa ti se topeasca in gura, ideea e sa faci toate astea incet, sa-i poti simti gustul, sa-i poti aprecia „buchetul”, aroma si intesitatea . La fel ca si vinurile, cognac-urile vechi sau whiskey-urile, ciocolata se diferentiaza prin sortimente, textura, calitate, miros, aroma…etc.

Noapte buna!

Sunt Ruru….si savurez ciocolata in toata splendoarea ei

Anunțuri

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: