Cioccogelateria Venchi-o dulce surpriza in capitala cea gri

by

De cate ori ati trecut pe calea Victorie prin fata numarului 214 si nu v-ati intrebat  „oare ce-o fi pe aici ?” 

Venchi Bucuresti

Not just chocolate..... THIS IS VENCHI!

 Ei bineeeee…….eu unul m-am intrebat, asa ca, intr-o seara m-am oprit si am inceput investigatiile mele „ciocolatesti” 🙂 ( considerati-o o licenta poetica). 

Am gasit asta : 

domeniul Venchi

domeniul Venchi

 Prima mea intrebare a fost : „unde sa incepem?” si cred ca este clar de ce.

 Tot felul de specialitati din ciocolata si nu numai.

Mai toate imi faceau cu ochiul  si nu stiam cu ce sa incep…. 😦 .

Exact ca un copil  in magazinul cu bomboane :). ( as fi vrut cate putin din toate, dar de mai multe ori :D)  

Noroc cu acesti 2 domni amabili ce m-au indrumat : 

Nu stiu ce credeti voi, dar cel din partea stanga seamana cu Robert de Niro ....

Nu stiu ce credeti voi, dar cel din partea stanga seamana cu Robert de Niro ....

Mi-au povestit cate ceva despre filozofia ciocolatei Venchi si istoria acestei marci. In sinteza, va relatez urmatoarele :

  • Venchi este in primul si in primul rand ciocolata artizanala de inalta gama.
  • ¨Esenta Venchi o reprezinta calitatea, prospetimea, cultura si experienta de secole in fabricarea produselor de cofetarie¨.
  • Marca  Venchi a inceput sa innobileze gustul si vietile oamenilor  incepand cu  anul 1878. Sufletul acestei ciocolate  si-a facut simtita prezenta prin produse unice, in care gustul joaca rolul principal. Retetele deosebite, unice, precum si materia prima de o calitate extraordinara, nealterata prin procese chimice sau prin adaugarea de conservanti, reprezinta punctul cheie al succesului Venchi.
  •  Traditia si cultura ciocolatei veche de doua secole si unicitatea produselor fac din Venchi un adevarat atelier de creatie artistica a dulciurilor, al carui scop este de a transorma ciocolata intr-o experienta extraordinara.
  • Dincolo de cultura ciocolatei si a gustului fin si ca orice marca de ciocolata de inalta gama, Venchi se gandeste in mod serios la starea de sanatate a consumatorilor sai. Cum? Ei bine, iata cateva dintre argumentele ce sustin fraza anterioara :  
    • intreaga gama de produse Venchi, exceptand cele cu cereale si cele caramelizate, contin zero gluten.
    • Venchi prezinta o gama completa de produse fara zahar, indulcite cu maltitol. Maltitolul, provenit din maltoza, actioneaza impotriva bacteriilor orale, care sunt principala cauza a cariilor si a coroziunii smaltului dintilor. Beneficiile utilizarii indulcitorilor de tip polioli, inclusiv maltitolul, ca alternativa la zahar si ca parte dintr-un program complex care include si igiena dentara, au fost recunoscute in intreaga lume.

OK- OK-OK…….destula teorie…. Hai sa trecem la partea practica!” imi spun…..dornic sa incep odata calatoria pe drumul pavat cu ciocolata Venchi 🙂 .

Plonjez in lumea minunta creata din spectaculoasa ciocolata  si incep sa ii experimentez valentele ; si ce valente…. hai sa exploram:

  • ciocolata pentru toti , da chiar toti : amatori, avant-gardisti, curiosi, cunoscatori, gurmanzi, indragostiti, blonaviori, pofticiosi chiar si pentru cei ce tin diete foarte stricte.
  • prajiturile casei din cea mai fina crema de ciocolata si alune
  • castanele glasate, trufeele sau caviarul de ciocolata se numara printre sumedenia de specialitati.
  • INGHETATA…..wow si ce inghetata! cea mai spactaculoasa din Bucuresti cu siguranta ( sincer cred ca  pot extinde totul la nivel national) – experienta este unica data find componenta produsului pe care il ¨testez¨ in mod regulat 🙂  ; sa descriu gustul: ciocolata, fructe, alune, mascarpone, ciocolata cu ardei iute sau cu ghimbir si scortisoara, cafea si multe altele regasite in starea agregare a ghetii – daca putem defini HI-FI in termeni de gust si materie de inghetata cu siguranta vom gasi la litera ¨V¨ din dictionar numele Venchi ( sau Venchi-inghetata).

Incerc sa fiu sintetic desi imi vine greu sa descriu un subiect atat de amplu precum Gustul Venchi, dar fac o incercare .

Venchi : Ciocolata in stil italian ( din Cuneo mai exact)

  • voluptoasa indiferent de componenta;
  • intensa si parfumata daca este neagra sau din cacao afumata;
  • fina si satioasa daca este cu lapte;
  • savuroasa deca este cu alune  – va recomand sa gustati  macar o bucatica  –  clasicul intalneste aici  perfctiunea.

Gianduja – crema de alune si ciocolata – piesa autentica a ciocolatei italiene (chiar semnatura italieneasca asupra ciocolatei as indrazni a spun).

Trabucurile ciocolata  -mariajul perfect intre gust inovatie  – personal sunt fanul celui cu ciocolata neagra si portocale.

Trabucuri din ciocolata

Habanos anybody?

Uff…… obosit de descriere si ametit de aromele ce imi vin in minte va invit si pe dumneavoastra sa incercati din celelalte produse Venchi si sa va bucurati la fel ca si mine;  cadrul este perfect, ciocolata superba si gustoasa asa ca nu ezitati sa va abtieti din drum pentru a va ingadui rasfatul unei guri de ciocolata Venchi .

Bucuresteni! Exista ciocolata buna in oras, si va asteapta sa o incercati, asa ca opriti si pe la Venchi !

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri to “Cioccogelateria Venchi-o dulce surpriza in capitala cea gri”

  1. blogcoolinar Says:

    Musai trebuie sa merg acolo, mai ales dupa ce am salivat atat pe birou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: