Babelute…

by

Ce-aia „Babelutte” ? Este ca si cum ai intreba ce-i ala  „LER” (ca tot a fost Craciunul si sunt un mare fan Hrusca LoL).

Babelutte este Babelutte o sa spuna belgianul iar romanu’ … „leru-i …LER”.

Totusi , traiasca Wiki! am gasit ce-i aia babelute ….. ( ler ….nu…. nici nu am cautat) … uite ce-a iesit :

Babelutte….. „O babeluta” (sa-i spunem asa) este un fel de caremea moale aromatizata cu miere sau zahar brun originaira din Furnes din Westoek (Flandra Occidentala).

Originea numelui

Acest cuvant provine din radacina „babbelen” care inseamna « a vorbi mult »,  si primeste sufixul de origine flamanda „uit” , cel ce mananca pana ce nu mai poate vorbi  (fie din cauza gustului, fie pentru ca nu isi mai poate desclesta falcile).  O explicatie concurente, dar de aceeasi nature, atribuie originea denumirii, cuvantului « babelle » (care semnifica « bavard / vorbaret»).

Cel mai pupular Babelutte este produs in  Lille ( Nord-Pas-de-Calais)

Această prezentare necesită JavaScript.

Acum ….. ce ar putea fi mai Belgian decat asocierea de ciocolata belgiana cu lapte Babelute …. o ciocolata … vorbareata 🙂 sau menita prin dulceata si gustlul plin de voluptate si caldura sa inchda gura oricarui vorbaret.

Iata si frumusetea  :

Ciocolata Dolfin cu Lapte si Bebelute.

Ciocolata Dolfin cu Lapte si Bebelute.

Iata si descrierea creatorilor  :

Dolfin associaza delicioasei ciocolate cu lapte  caramelul veritabilei „babelutte” create la Brugge.

Deci : dati fuguta la Carturesti si luati-va o „babeluta” 🙂

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: