Hello Chocolate World!

Fiind un mare iubitor de bunatati, am hotarat sa creez aceasta pagina in care sa despic intr-un infinit unul dintre cele mai dulci ” subiecte ” ale omenirii – CIOCOLATA .




Chiar ea...

Chiar ea…

        Subiectul (ciocolata), comporta nenumarate valente in ciuda notorietatii date de proprietatile sale unice in regatul dulciurilor si nu numai, de aceea voi incerca sa cuprind cat mai multe dintre aceste valente.


         Pentru a putea discuta despre orice subiect trebuie sa-l cunosti si de aceea am cautat in dictionar definitia ciocolatei ; voi incepe „ca la carte”.




Si acesta este un mod de a incepe dezbaterea - degustarea!

Un mod perfect de a incepe dezbaterile – degustarea!

Astfel : „CIOCOLÁTĂ, ciocolate, s.f. 1. Preparat comestibil făcut dintr-un amestec solidificat de pulbere de cacao şi de zahăr (cu adaos de ingrediente). Baton, bucată din acest preparat. 2. Băutură preparată din praf de ciocolată (1) sau de cacao dizolvat în lapte sau în apă. [Var.: şocolátă, ciocoládă s.f.] – Din it. cioccolata. Cf. fr. c h o c o l a t, germ. S c h o k o l a d e”


           Acum, doar din aceasta definitie aflam cateva lucruri  de baza :


1. este un „amestec solidificat” ( vom discuta compozitia acestuia cat de curand) de pulbere de cacao.




Iata!

Iata!

      2  . pulberea de cacao  (radicalul) provine din fructul de cacao ce la randul sau porvine din arborele de cacao  (totul e „din” sau „de” cacao pe aici ….huh).




fructul de cacao ( inca inpom)

fructul de cacao ( inca in pom)

      3. se gaseste in diverse forme si stari de agregare ( lichida spre exemplu);




Ciocolata Lichida

Ciocolata lichida

          4. poate forma diverse amestecuri cu varii ingrediente – cred eu ca aceasta este si „magia” ciocolatei.


    Atat pentru moment….. de acum incolo voi incerca sa va aduc in vedere o lume minunata care face mai mult decat sa ingrase – lumea ciocolatei de calitate.

12 răspunsuri to “Hello Chocolate World!”

  1. ioana Says:

    Yummy mi se face pofta 🙂

  2. alina Says:

    may nenea cu ciocolata date de contact unde boaba mea de cacao gasesc 😀
    in lipsa de adresa meil: nenea as dori sa povestiti si despre cum sa face un tort cu ciocolata

  3. Marina Says:

    si ioana de ce nu mai scrie? 😦 me sad
    Ioana daca citesti te rog sa mai scrii, te rog eu si inca vreo cativa care intrau ptr tine >:D<

  4. vlad Says:

    Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
    Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
    Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Multumesc,Cu stima Vlad!

  5. Caviarul, aurul şi ciocolata? « Fingerprints Says:

    […] Cheers! Sursa foto. […]

  6. amycommunications Says:

    Bună seara, dragii mei.
    V-am descoperit acest blog neaşteptat de..’liberal şi de gustos’ din întîmplare. Mai precis, duminica trecută, cînd mi-am dat banii adunaţi de manechiură, pe o ciocolată cu ceai verde, marca Delphin: într-unul din magazinele Carreffour, din Bucureşti.
    Deoarece am peste treizeci şi doi de ani şi nu depăşesc, de mulţi ani, cincizeci de kilograme, am grijă să nu doresc să obţin, imediat, toate bunătăţile la care poftesc. Astfel încît, voi avea grijă ca, apelînd şi la un dram de informaţie, ca şi la noroc, să mă pot delecta cu toate bunătăţile pe care le prezentaţi pe acest blog, precum şi pe altele precum Băcănia Veche, d.e.: abia de Sărbătorile de Iarnă.
    Pînă atunci, vă doresc succes, mult profesionism şi informaţii cît mai complete, actuale şi actualizate şi foarte..la obiect. Şi vă rog foarte mult, să mă anunţaţi de unde anume aş putea face rost acum, în Noiembrie, pt. cadouri, de bunătăţile pe care le prezentaţi pe blog.
    Vă rog, astfel, să-mi daţi info. despre viitoarele evenimente (locaţie exactă, perioada etc.)dedicate delicateselor, în timp real. Astfel încît, să îmi fac managementul timpului şi al cheltuielilor, în timp real, în cadrul programului extrem de stresant şi de solicitant, pe care îl am.
    Pînă în momentul cînd voi intra, din nou, pe blogul dvs., pentru a căuta info. despre tîrgul din 25 Nov(în secţiunea ‘Evenimente’, presupun): vă doresc mult-mult succes!
    Şi vă doresc cu atît mai mult succes, cu cît vă propun o colaborare, pentru a transforma blogul dvs. ‘de ciocolată’ într-unul internaţional, bilingv sau chiar în cîteva limbi de circulaţie internaţională(şi în Suedeză, Norvegiană, Scoţiană, Finlandeză, lba. Danemarcă etc.).
    Ce spuneţi de ideea mea, de promovare a brandurilor Romîneşti de ciocolată dietetică, bio şi de lux???!(dacă îmi citiţi C.V.ul, v-aş putea reprezenta imaginea, cu mult succes).
    Vă mulţumesc.

    • radudanes Says:

      Buna ziua si Dvs,

      Ne bucura faptul ca apreciati materialele publicate alaturi de Brand-ul de ciocolata Dolfin pe care il promovam -va incurajam sa incercati si sortimentele Lapte Speculoos sau Lapte Hot Masala :). Nu stim sigur unde va faceti manichiura, DAR vrem si noi 😀 la pretul acela….
      Pentru cadouri si pachete cadou va recomndan sa vizitati librariile Diverta (in fiecare Mall) sau Carturesti sau magazinele Angst si Carrefour . La Diverta veti regasi mult mai mult decat brand-ul Dolfin – ciocolata artizanala promovata tot de catre noi – verificati eticheta cu tradurerea – si credem noi ca v-ar ajuta mai mult aceasta locatie pentru ca are o oferta foarte variata.
      Evenimentele maruntele – micile targuri de „ciocolata” si dulciuri organizate „pe genunchi” le evitam ; momentan ne veti putea gasi la Palatul Copiilor la Targul Dulciuri pentru Toti.
      Propunerea Dvs. din nefericire nu se prea poate implementa pe „Blogul de Ciocolata” din mai multe considerente :
      – exista o sumedenie de bloguri pe tema ciocolatei de inalta gama in toata lumea;
      – nu stim – sincer- un producator ROMAN de ciocolata ROMANEASCA de inalta gama – exista cineva la Sibiu sau Oradea DAR marfa este doar pentru EXPORT;
      – ” Blogul de Ciocolata ” prezinta in primul rand aparitiile Dolfin si apoi mentioneaza alte Brand-uri, in cazul in care acestea chiar merita mentionate ( dar acest considerent este unul pur subiectiv ) – in speranta, si cu scpul informarii publicului de larg consum asupra ciocolatei de inalta gama.
      – aparitiile „la cerere” pentru un anumit Brand sau altul nu se pot realiza „pro-bono”. Este nevoie de o taxa pe care o stabileste partenerul nostru Dolfin S.A si una pentru realizarea materialului pe care o percepem noi.

      Inca o data va multumim pentru apreciere si asteptam vesti :).

  7. aura Says:

    O combinatie irezistibila, ciocolata+calatorii. Intra in blogroll. 🙂

Lasă un comentariu